Retró zakatolásra várnak a Tátrába

  A szlovákiai Kárpátokban lassan véget ér a tél, és már készülnek a nyári túraszezonra. Ennek megfelelően pazar programokat találtak ki idén is északi szomszédaink. A Dopravní fotoakce nevű társaság szervezésében augusztus 24-én, szombaton lehet elmenni egy fotós vonatozásra a Tátrába.

  A Facebook-esemény leírása szerint egy igazi Tatra EMU 89.0 villamossal lehet majd suhanni a tátrai villamosvonalon. A kocsikat a poprádi vasútbarát klub pofozta ki.

  A Magas-Tátra lábánál 1908 óta jár az Električka, azaz a keskeny nyomközű villamosvasút. Poprád, Ótátrafüred (Starý Smokovec), Csorbató (©trbské Pleso) és Tátralomnic (Tatranská Lomnica) környékét is be lehet majd járni.

  Villamosozás a Tátrában.Forrás: Dopravní fotoakce/Facebook

  Az említett EMU típusú példányt 1967-ben állították szolgálatba, és mióta kivonták onnan, szervizjárműként üzemelt. Aztán sikerült helyreállítani, tavaly a vonal megnyitásának 110. évfordulóján pedig már eredeti fényében tündökölt.

  Az eseményen a poprádi remizt is meg lehet látogatni, lehet fotózni, a vonat pedig sok állomáson megáll. Az ár 20 euró, azaz 6350 forint, a regisztrációhoz pedig meg kell adnunk az adatainkat, valamint hogy a 4 csoport közül melyikkel akarunk tartani. Bővebb információkat (angolul) itt talál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!