Madrid környéke egy bringás paradicsom

Nyakra-főre járnak az északabbi országok profi bringásai Spanyolországba, hisz amikor otthon zord téli idő van, sokszor itt akkor is lehet edzeni. A terepviszonyok kellően megerőltetők, az utak tűrhetők, minden szép és jó. Az El País spanyol lap most arról ír, hogy mennyire szuper bringás útvonalakat fedezett fel egy brit biciklis Madrid környékén.

 

Azt írja, London után felüdülés Madrid körül tekerni, mivel Angliában rosszak az utak, vacak az időjárás és dühödtek a sofőrök. Spanyolország viszont kerékpáros paradicsom. 

Az egyik legjobb helyszín a Casa de Campo, Madrid 1750 hektáros parkja, itt aztán lehet edzeni, de turistáknak se lehet rossz egy könnyed bicózásra. A legjobb, hogy a fontos országutak mentén elszeparált, széles, jó minőségű bringautak vannak, amiken még egy országúti biciklivel, nagy tempóval is élvezetes haladni. Ha a kerékpárutak véget érnek, ott vannak a minimális forgalmú, olajfaligeteken átvivő, kellemesen hullámzó közutak.

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock/Zitronenheindling

Ahogy a kerékpáros a Sierra de Guadarrama Madridtól északra fekvő hegyvonulata felé teker, alig hiszi el, hogy fél órája még egy nyüzsgő nagyvárosban volt. Aki pedig szeret kifulladásig tekerni hegynek felfelé, az a Puerto de la Morcuera nevű úton felmászhat az 1796 méteres csúcsig. A panoráma pedig feledteti a hajtűkanyarokat és 6,1 százalékos kaptatót.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek