Újra lehet síelni a pécsi pályákon

  A hét közepére elegendő hó esett és még további havazás is várható a héten, úgyhogy ismét megnyitották a Pécsi Sípályát, amely minden nap délelőtt 10 órától sötétedésig várja a síléceseket. 

  Síelő a Pécsi SípályánForrás: Facebook / Pécsi Sípálya

  Január elején már lehetett síelni a pécsi lejtőkön, de miután elolvadt a hó, a pálya bezárt. A jó hír, hogy mostanra ismét elegendő csapadék hullott a téli sport gyakorlására, így szerda óta megint lehet síelni Pécsen.

  A Misina tetőn két sípálya, egy komfortos síház és egy alsó vezetésű drótköteles sífelvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére. Hóágyú nincs a pályán, ezért csak a havas napokon lehet csúszkálni, ami egy szezonban kb. harminc napot jelent.

  Belepte a hó a Pécsi SípályátForrás: Facebook / Pécsi Sípálya

  A téli sportolóknak egy 600 és egy 450 méter hosszú sípálya áll a rendelkezésükre, az ügyesebbek az ugratókon is kipróbálhatják tudásukat. A sífelvonó havas napokon megbeszélés szerint, de általában munkanapokon délután, hétvégén pedig egész nap üzemel. A felvonó használatához legjobb egy bélelt kesztyű, valamint ajánlott olyan síléc használata, amit nem annyira sajnál az ember - írják a pecsisipalya.hu oldalon.

  Jelenleg a sípályán egy alsóvezetésű drótköteles felvonó működik, melyet tagsági díj ellenében, vagy napijeggyel lehet használni, ami 2500 forintba kerül. A diákok kedvezményesen, 1500 forintért használhatják a pályát. A fagyos móka után a több mint 50 éve működő síházban forró ital mellett lehet felmelegedni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!