A fővárosi műjégen kezdődik a 2019-es sportév

A Városligeti Műjégpályán január 1-én újévi korcsolyázással indul el hivatalosan a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa egész éves programsorozat, aminek mottója, hogy jövőre egyetlen nap se teljen el sportolás nélkül – .

Szerdán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, hogy szakmai együttműködő partnerükkel, a Testnevelési Egyetemmel színvonalas, tartalmas, minden korosztályt megszólító, és nem utolsó sorban változatos sporteseményekből álló kínálatot állítottak össze.

műjégpályaForrás: mujegpalya.hu

Többek között spinning és jóga rekorddöntésre készülnek az év közepén, tavasszal szenior életváltó napot szerveznek, amin a szépkorúak számára szeretnék megmutatni milyen sportokkal és mozgásformákkal tudják fitten tartani magukat. A családi sportnap azt a célt szolgálja, hogy nagyszülők, szülők és gyerekek együtt próbáljanak ki sportokat.

Lesz Urban Games is

A Budapest Urban Games is része lesz a sportfőváros programsorozatnak, és teret ad mindenkinek, aki szeretné próbára tenni fittségét, kitartását. Ugyanakkor a szervezők gondolnak a túrázókra is, nekik nordic walking napot tartanak Budapest és környékének természetjáró útvonalain.

Valamennyi sportesemény ingyenes lesz, kivéve az újév napján délután 2-től 9-ig tartó városligeti korcsolyázást, amire kedvezményesen, a gyerekeknek 500, a felnőtteknek 1000 forintért lehet belépőt vásárolni. A január elsejei programon a korcsolyázás mellett ki lehet majd próbálni a jégkorongot, a curlinget és a bandyt is, ezen kívül Tóth Vera és Oláh Gergő koncerttel várja majd az érdeklődőket.

Molnár Zoltán, az idén 125 éves Városligeti Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kijelentette:

Nagy öröm számunkra, hogy mi lehetünk a sportfőváros rendezvények jeles és rangos nyitó eseményének házigazdái. A magunk részéről mindent megteszünk azért, hogy az eseményre érkező vendégek olyan kellemes élményeket szerezzenek, hogy hosszú távon elköteleződjenek a téli sportok iránt, és minél többen visszajáró látogatóként aktív, sportos életet kezdjenek el élni az újévben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek