Koszovóban nyitott meg Európa egyik legszebb via ferrátája

  A Via Ferrata Berim a Balkán leghosszabb és legmagasabb ilyenfajta attrakciója, így nem meglepő, hogy a hegymászó kalandorok, már októberi megnyitása óta imádják, és a Balkán legszebb drótköteles hegyi útjaként melegetik. A Mokra Gora hegységben található hegyi út Koszovó északi részén, a Zubin Potok önkormányzat területén található.

  A Mokra Gora vonulataiForrás: shutterstock.com / Pecold

  Az útvonal nagyjából 3 kilométer hosszú és fém sodronyokkal, illetve sziklába vájt lépcsőkkel segíti az előrehaladást. Ha megtesszük a teljes utat a Berim csúcsig, ami 1731 méter magas, akkor egy 520 méteres szintemelkedésre kell számítanunk. Útközben találkozunk négy függőleges szakasszal, az egyik egy sziklabarlangon halad át, és két függőhíddal is, amiket a mélység fülé építettek. Bár az útvonalon négy kisebb csúcs is van, ha már úgy érezzük, hogy elértük a határainkat bármelyiknél visszafordulhatunk és visszatérhetünk az alaptáborba. Ahhoz, hogy az egész utat megtegyük körülbelül 5 órára van szükség; ez persze függ attól hányan vannak éppen az úton, milyen a felkészültségünk és jók-e az időviszonyok. Ha kedvet kaptak egy hajmeresztő balkán kalandhoz, akkor a Kosovo & Balkans Hiking oldalon érdeklődhetnek a vezetett túrákkal kapcsolatban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!