Ingyenes arborétumi sétákat szerveznek az Idősek Világnapján

  Október elseje az Idősek Világnapja, erre a napra minden évben külön programmal és kedvezményekkel készül a Duna-Dráva Nemzeti Park. Idén sem lesz másképp.

  A pécsi Pintér-kert Arborétumban például a látogatók szakvezető kíséretével ismerhetik meg a kert életének sajátosságait, az ősz színeiben pompázó növényvilágot. A szépen gondozott kertben számos növényfaj látványos ebben az időszakban, ilyen többek között a szúrós csodabogyó, a pirítógyökér, a fehér tündérrózsa és a májvirág levele, a naspolya, a birs és a hólyagfa termése. 

  Forrás: Pintér-kert Arborétum / Facebook

  A séták október elsején 10 és délután két órakor indulnak a Pintér-kert bejáratától. Részvételi díj: 400 Ft/fő, nyugdíjasoknak ingyenes.

  Az Ős-Dráva Látogatóközpontban szintén ezen a napon a nyugdíjasok 50%-os kedvezménnyel nézhetik meg az Ős-Dráva Látogatóközpont kiállítását, a Hagyományos gazdálkodás tanösvényt és a majort. 

  Forrás: Ős-Dráva Látogatóközpont

  Október 2. és 5. között a Hortobágyi Nemzeti Park is naponta 1 alkalommal ingyenes vezetett túrát tart a Tiszakürti Arborétumban 10.30-tól az Idősek Világnapja alkalmából. Nagykanizsán pedig október 3-án ingyen mehetnek fel a Csónakázó-tó melletti, 48 méteres kilátóba, ha előtte teljesítik a 6 kilométeres gyalogtúrát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!