Hajózzon be Gemenc ártéri világába a hétvégén!

Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének különleges madárvilágát csodálhatják meg, és egy kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek azok, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. kisvasutazással egybekötött sétahajózásán szeptember 15-én.

Forrás: Gemenc Zrt.

A Keselyűs megállóból induló kisvasutazással egybekötött sétahajózás során szakvezetők segítségével ismerhető meg az ártéri erdő csodája. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön külön programokkal készülnek erre a napra: ekkor tartják a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című új mesekönyv bemutatóját, de lesz vasútmodell kiállítás, gyerekfoglalkoztató, és több interaktív kiállítás is. A „Pécsi gyors" vasútmodellező klub pl. több éve készíti folyamatosan a Gemenc Erdei Vasút teljes modelljét, amit a nap során az Ökoturisztikai Központ nagytermében állítanak ki. Az ünneplésben megfáradtak pedig az erdészeti erdei iskola ebédlőjében felszolgált „Masiniszta étke"elnevezésű menütől kaphatnak újra erőre.

Rezét gőzösForrás: Baricz Árpád

A Gemenc-Dunapartról induló hajójáratokat szintén a Keselyűs megállóból induló erdei vasúttal érhetik el. A sétahajó korlátozott befogadóképessége miatt az erdőgazdaság azt javasolja, hogy a jegyeket elővételben szerezzék be, ezek árairól itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek