Kíváncsi a világ egyik legszebb tavára? Íme a Tahoe-tó

A 2-3 millió évvel ezelőtt keletkezett hegyvidéki tó az Amerikai Egyesült Államok második legmélyebb tava és az ország legmagasabban fekvő tavának is számt. Filmforgatási helyszínként, vagy csak említés szintjén ismertebb, mint néhány amerikai színész. Igazi természet alkotta státuszszimbólum.

A kék és zöld szín megannyi árnyalatában ragyogó Tahoe-tó egy vulkánkitörés alkalmával alakult ki 1906 méterrel a tengerszint felett, mikor a törmelék elzárta a Sierra Nevada hegység oldalán lefolyó patakok és folyók útját. És mivel a tó ennyire magasan helyezkedik el, és a hóolvadáson, a csapadékon és 63 magaslati folyócskán kívül nem táplálja más a vizét, ezért tisztasága is páratlan, akár 23 méter mélyre is le lehet látni benne.

Tahoe-tó, NevadaForrás: Pixabay.com / egorshitikov

A tó partvonala nagyon eltérő képet mutat, északi  oldala csendesebb és elegánsabb; míg a nyugati vonal sokkal sziklásabb és múltat idéző. A keleti rész egyáltalán nem lett kiépítve, itt a természet az úr; a déli oldal viszont nyüzsgő és tele van öregedő motelekkel, valamint csicsás kaszinókkal; a legközelebbi - filmekből szintén ismert kisváros, Reno.

Az Emerald BayForrás: Pixabay.com

A Sierra Nevada csúcsai - mely Kalifornia és Nevada államok között húzódik - gyönyörű hátteret biztosítanak az akár 500 méter mély alpesi tónak, de nem csak azt, hanem remek éghajlatot is. A tó és környéke ezért egész évben látogatható, és kedvelt kirándulóhelye az aktív turistáknak, akik úszhatnak, csónakázhatnak és kajakozhantnak a vizen, de bérelhetnek vitorlás szörföt és SUP-ot is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek