Budapest lett a második legjobb hajós úti cél

A hajóutazásokra specializálódott cruisecritic.com magazin kihirdette, ki kapja a Cruisers' Choice Destination díjakat. A legjobb európai folyón-hajózós helyszín első helyét a dél-francia Arles kapta, a második helyre pedig Budapest került.

Második helyen végzett a dunai hajós turizmusForrás: Pixabay.com / fxzh

Az elsimert online hajós oldalon sok hízelgő visszajelzés olvasható Budapestről. A több mint 300 hozzászóló a városi túrák gazdag tájékoztató- és élményanyagát dícséri, valamint az idegenvezetők felkészültségét és persze az éjszakai fények szépségét, amit az esti Duna hajózások alkalmával lehet megcsodálni.

A Camargue Rezervátum pink flamingóiForrás: facebook.com/Office de Tourisme d'Arles

Az első helyen végzett Arles szintén gyönyörű képet mutat a városon keresztül sikló hajók fedélzetéről. Mivel Arles-ban válik ketté a Rhone folyó deltája, ezért a szélesebb "Grand Rhone" és a keskenyebb "Petit Rhone" is hajózható. Arles egyebek mellett tökéletes kiindulópontnak számít, ha az utazó a Camargue régió hatalmas, több mint 13 000 hektáros, védett lápterületére, az azonos nevű Camargue-re kíváncsi és ezt egy hajóról vagy csónakról szemlélné meg.

A hajós médium az idei díjakat 18 kategóriába sorolta, amelyek megfeleltek a világ egyes régióinak. A díjakat a turisták beszámolói alapján adták át, a harmadik helyen a németországi Wurzburg szerepelt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek