Lassan áttekerhetjük Murafölde egészét

  A Kis-Balaton körüli táj már eddig is kedvelt helyszíne volt a bicikliseknek, hamarosan további kerékpárutas összeköttetést létesítenek Nagykanizsa, Zalakaros, a Kis-Balaton és a Balaton-kör között.

  Az előbb említett térség, 83 települést foglal magában, a Mura Program keretében most többek között a kerékpáros turizmus fejlesztésével igyekeznek fellendíteni a környék gazdaságát - olvasható az MTI hírei között.

  Az elmúlt években több tíz kilométer új kerékpárút épült a környéken, és száz kilométeres nagyságrendben jelöltek ki kerékpártúra-útvonalakat a már meglévő úthálózaton. Ennek a programnak a folytatásaként létesítenének a közeljövőben összeköttetést Nagykanizsa, Zalakaros, a Kis-Balaton és a Balaton-kör között.

  Forrás: Shutterstock.com

  Zalakarosról Nagykanizsa érintésével kerékpárúton már elérhető a horvátországi Kapronca és Csáktornya, illetve a nagykanizsai csónakázó-tó mellett működik az ország egyik legszínvonalasabb mountain-bike pályája is.

  A terv része az is, hogy a természeti értékekkel rendelkező - Nagykanizsa és a nyugati határszél között elterülő - Muraföldén kialakítsanak öt-hat olyan túraközpontot, amely a bakancsos és a biciklis turisták számára kínál majd pihenési és étkezési lehetőségeket.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!