Lassan áttekerhetjük Murafölde egészét

A Kis-Balaton körüli táj már eddig is kedvelt helyszíne volt a bicikliseknek, hamarosan további kerékpárutas összeköttetést létesítenek Nagykanizsa, Zalakaros, a Kis-Balaton és a Balaton-kör között.

Az előbb említett térség, 83 települést foglal magában, a Mura Program keretében most többek között a kerékpáros turizmus fejlesztésével igyekeznek fellendíteni a környék gazdaságát - olvasható az MTI hírei között.

Az elmúlt években több tíz kilométer új kerékpárút épült a környéken, és száz kilométeres nagyságrendben jelöltek ki kerékpártúra-útvonalakat a már meglévő úthálózaton. Ennek a programnak a folytatásaként létesítenének a közeljövőben összeköttetést Nagykanizsa, Zalakaros, a Kis-Balaton és a Balaton-kör között.

Forrás: Shutterstock.com

Zalakarosról Nagykanizsa érintésével kerékpárúton már elérhető a horvátországi Kapronca és Csáktornya, illetve a nagykanizsai csónakázó-tó mellett működik az ország egyik legszínvonalasabb mountain-bike pályája is.

A terv része az is, hogy a természeti értékekkel rendelkező - Nagykanizsa és a nyugati határszél között elterülő - Muraföldén kialakítsanak öt-hat olyan túraközpontot, amely a bakancsos és a biciklis turisták számára kínál majd pihenési és étkezési lehetőségeket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek