Ismét gördülhet a dűlőkön a Villányi borvidéken

2018. június 23-a az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken. A Siklósi várba várjuk a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit, hogy három túránk közül választva megismerjék Tenkes-hegyi pincéinket, helyi termékeinket, értékeinket, műemlék pincéinket, a Villányi-hegység dűlőit és természetesen borainkat. 

Forrás: Gönczöl Gábor, 76pix.hu

A Villány és Siklós közötti élménybringatúra idén két távon 15 illetve 25 km-en teljesíthető. A frissítőpontokon a borvidéki gasztronómia, helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkednek a vendégek. Az út közbeni fáradtságot enyhíti a GNZR-, Gere Tamás és Zsolt-, valamint a Blum Pincészet borai mellett, a házi szörpök és gyümölcslevek, a Trinitás Sajtműhely sajttálja, joghurtkelyhe, túrótortája, az Engelbert Fagylalt kézműves fagylaltjai, a Villányi borvidék sváb gasztronómiai hagyományát őrző stifolder falatok, a Mindenidők kézműves söre, a Choose life. A befutónál a Siklósi várban új közösségi bisztróborunkból a RedY-ből adunk kóstolót. Az érdeklődőknek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítunk a Rent bike Villány jóvoltából. A részletes programot itt találja.

A Tenkes Pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat. A gyalogtúra a Siklósi várból indul, oda-vissza 10 km. A Szabó-, Arnold-, Joó-, Rubintos- és Kalmár pince boraikon kívül házi falatkáikkal, és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző ebédajánlatokkal várják a vendégeket. Egyéb kiegészítő programként nótázást, rétesnyújtást, fafaragást, strandolási lehetőséget, pitekóstolót és jazzt kínálnak. A részletes programról itt olvashat

Forrás: Gönczöl Gábor, 76pix.hu

A Tenkes 20 és 40 MTB teljesítménytúra igazi sport program. A Villány-hegység gerincén, dűlőiben feszegetik határaikat a versenyzők. A szintkülönbség 570 m. A túra időméréses és csak 14 év feletti indulókat várunk. A gyerekeknek a siklósi vár előtt kerékpáros ügyességi pályával készülünk.
Részletes program és versenykiírás itt.

A túra résztvevői ingyenesen látogathatják a Siklósi várat, ahol este a Múzeumok éjszakáján éjszakai tárlatvezetéssel, csillagászati előadásokkal és tűzzsonglőr bemutatóval zárják az év leghosszabb napját. Részletekett itt talál.
A Vineas-Tenkes Pincészet levezetésként Aborozójában várja a vendégeket after partyra.

A további boros élményre vágyók a Bock&Roll Pikniken, a palkonyai Tulipános ház udvarán Bock Valér és Tokajból Áts Karcsi borai, grillételek és a Geromusic lounge zenéje felel a lazulásért. Bővebben itt olvashat erről. 

Forrás: Gönczöl Gábor, 76pix.hu

A program a Villány-Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek