Sokféle túrával vár a Nemzeti Parkok Hete szerte az országban

Javában zajlik a Magyar Nemzeti Parkok Hete, és egy újabb hétvége közeledik, amikor sokszínű programokkal várják a túrázni vágyó közönséget országszerte. Ha még nem kovácsolt terveket a hétvégére, adunk ötleteket!

Június első hétvégéjén a programkínálat elsősorban a családokra, a nagycsaládosokra fókuszál. 

A gyerekek biztosan imádni fogják a Káli-medencében, Salföldön a Magyar Pásztorkutyák hétvégéjét. Mindkét napon reggel 9 órakor kezdődnek a bemutatók a salföldi majorban, melyek a belépőjegy megváltásán felül ingyenesek. A terelőversenyen induló kutyák a major rackajuhait igyekeznek majd megregulázni. A két nap során komondor, puli, pumi és mudi kutyákat láthatnak az érdeklődők – az egyik állat a Salföld Szépe díjat is hazaviheti. Bővebb információkat itt talál.

Ilyen rackajuhokat terelgetnek majd a kutyák a hétvégén SalföldönForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ugyanerre a hétvégére lepkebarátokat várnak az Őrségbe, ahol játszóházakkal is készülnek a kisebb látogatók örömére. Erről bővebben itt olvashat.

Ha június 2-án a Somogyban túrázna, a Látrányi Puszta természetvédelmi terület értékeit bemutató sétát ajánljuk. A könnyű, háromórás kirándulás a Balaton egykori dűnéin kialakult homokpusztán, a homokbuckák, buckaközök és az időszaki vízfolyások között sétálhat. Bővebben itt írnak erről.

Kétnapos, ottalvós túrára kerül sor a hétvégén a kiskunsági Kolon-tónál. Első nap 22, második nap 11 kilométert kell teljesíteni a túrázóknak. A láprétek és láperdők megismerése közben sátorban alszanak a résztvevők, akik a Bikatorok tanösvényen is végigmennek majd. Részvételi díj és részletek itt.

A Körös-Maros vidékén a vércsékről tudhat meg többet, aki június 2-án Kopáncs-pusztán jár; lesz gyűrűzés-bemutató, és szó esik a vércsék védelméről is. Információkat itt talál.

 

A Kis-Balaton környékén kirándulók figyelmébe ajánljuk, hogy május 30-án kedvezményes a belépő a Kápolnai Bivalyrezervátumba; erről bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek