Négy falut összekötő túraútvonal készül Jász-Nagykun-Szolnok megyében

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal.

  Jelenleg a közbeszerzés zajlik, a kivitelezés a tervek szerint nyár közepén kezdődik. Az útvonal Rákócziújfaluból indul, ahol a látogatók megtekinthetik a védett kunhalmot, amelyek köré a település szobrait telepítik és közösségi teret alakítanak ki.

  A Tisza-parton is megpihenhetnek majd a kirándulókForrás: Flickr.com

  A következő állomáson, Rákóczifalván bővítik a Macimúzeumot, helytörténeti múzeumot, ajándékboltot alakítanak ki, és a túraútvonal része lesz a tanösvény.

  Fejlesztik ezenkívül a révhajó kikötőjét is, így a túrázók hajóval juthatnak el Tiszavárkonyba, ahol a Tisza-parton sétány és a település felújított közösségi tere várja a látogatókat, akik az Endre király-emlékműnél felújított, sütögetővel is ellátott parkban pihenhetnek.

  Az utolsó állomás Vezseny, ahol a természeti értékekkel bíró Patkóban kilátót, mellette erdei pihenőhelyet alakítanak ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!