Gólyák és csillagséta: kiránduljon a Duna-Dráva Nemzeti Parkban!

  Április 14-én szombaton három programmal is várják a természetbarátokat a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai.

  „Hosszú lábú gólya bácsi, mit akar kend vacsorálni?"

  Áprilisban egy remek délelőttre hívják a gyerekeket a Fehér Gólya Múzeumba. A gólyák megérkezése után megismerkedhetnek azokkal a hüllőkkel, kétéltűekkel, akikkel a fehér gólya is táplálkozik. Lesz bemutató, kézműves foglalkozás, és egy ügyességi játékon kiderül, hogy melyik „béka" nem lesz a gólya vacsorája. A gólyák életét otthonról itt lehet nyomon követni.

  A régi Duna nyomában

  Gemenc északi részén az egykori Duna medre és az élő Duna mentén vezet a kirándulás. A résztvevők láthatják, hogy a szabályozás következtében miként változott meg a táj képe és a Duna folyása. Érintenek mellékágakat, élő folyót, és holtágat egyaránt. A Forgó-tónál vízimadár megfigyelésre nyílik lehetőség, de megnézik majd Gemenc egyik utolsó fás legelőjét, a Bezerédi-síkot is. A túra során megismerhetik Gemenc növény- és állatvilágát, a jellegzetes ártéri tájat.

  Pillanatkép Tóbiás és Sára hétköznapjaibólForrás: Origo

  Az éjszaka fényei Boronkán

  Az éjszakai túrán (kedvező időjárás esetén) csillagász segítségével ismerkedhetnek a látogatók az égbolt látnivalóival. A széles réten fölénk terülő csillagos égbolt alatt találkozhatnak az éjszaka élővilágával és szembesülhetnek a fényszennyezés problémájával. A túra végeztével távcsöves bemutató várja az érdeklődőket. Előzetes jelentkezés szükséges: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!