Ez a cuki, fából épült lakókocsi sok túrázó álma

Semmihez sem hasonlítható igazán Steve Areen dizájner karaván stílusú lakókocsija, amely egyébként mostanában guruló otthonaként funkcionál - írja a Sia Magazin.

Forrás: Steveareen.com

Steve manapság ugyanis egy Melbourne határán kívül eső permakultúra-farmon él, vagyis egy olyan gazdaságban, ahol a mindennapokban kevés energiát használhat, de mindent elfogad a természettől, amit ad neki. Valójában egy tehetséges hobbiépítő, aki bármilyen természetes anyagból képes különleges és játékos struktúrákat létrehozni. Hét évvel ezelőtt például egy thaiföldi mangó-gazdaság szélén épített magának, alig másfél hónap alatt, egy saját hobbit-lakot  agyagból és fából, a kis kupolaszerű hétvégi házának tetejére pedig bambusznádból szőtt egy hatalmas napernyőt. Az oldalán számos képet találtunk róla, érdemes ránézni.

Forrás: Steveareen.com

A legutóbbi, régi ponyvás, ekhós szekerek formáját idéző pótkocsijának nagyobb részét szintén fagerendákból állította össze. Addig rakosgatta a gerendákat szépen sorban, egymás mellé, amíg be nem borította teljesen a csőformájú merev acélvázat. A három méter hosszú és másfél méter széles lakrészbe az étkezőasztal két oldalára padokat erősített, az egyik sarkába tárolót, a másikba egy kis kályhát állított be, és hogy világítása is legyen, napelemekkel szerelte fel. A kétszemélyessé kinyitható ágyat a lakókocsi közepére helyezte, a kocsi oldalát és  tetejét üveglappal burkolta be direkt az éjszakai csillagnézésekhez, miközben egy ponyvát is ráapplikált, amely kinyitva a meleg napokon remek árnyékot is ad. Ha pedig úgy tartja kedve, az egészet ráköti egy autóra, tovább gurul, és ott parkol le vele, ahol épp kedve tartja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek