Ez a cuki, fából épült lakókocsi sok túrázó álma

Semmihez sem hasonlítható igazán Steve Areen dizájner karaván stílusú lakókocsija, amely egyébként mostanában guruló otthonaként funkcionál - írja a Sia Magazin.

Forrás: Steveareen.com

Steve manapság ugyanis egy Melbourne határán kívül eső permakultúra-farmon él, vagyis egy olyan gazdaságban, ahol a mindennapokban kevés energiát használhat, de mindent elfogad a természettől, amit ad neki. Valójában egy tehetséges hobbiépítő, aki bármilyen természetes anyagból képes különleges és játékos struktúrákat létrehozni. Hét évvel ezelőtt például egy thaiföldi mangó-gazdaság szélén épített magának, alig másfél hónap alatt, egy saját hobbit-lakot  agyagból és fából, a kis kupolaszerű hétvégi házának tetejére pedig bambusznádból szőtt egy hatalmas napernyőt. Az oldalán számos képet találtunk róla, érdemes ránézni.

Forrás: Steveareen.com

A legutóbbi, régi ponyvás, ekhós szekerek formáját idéző pótkocsijának nagyobb részét szintén fagerendákból állította össze. Addig rakosgatta a gerendákat szépen sorban, egymás mellé, amíg be nem borította teljesen a csőformájú merev acélvázat. A három méter hosszú és másfél méter széles lakrészbe az étkezőasztal két oldalára padokat erősített, az egyik sarkába tárolót, a másikba egy kis kályhát állított be, és hogy világítása is legyen, napelemekkel szerelte fel. A kétszemélyessé kinyitható ágyat a lakókocsi közepére helyezte, a kocsi oldalát és  tetejét üveglappal burkolta be direkt az éjszakai csillagnézésekhez, miközben egy ponyvát is ráapplikált, amely kinyitva a meleg napokon remek árnyékot is ad. Ha pedig úgy tartja kedve, az egészet ráköti egy autóra, tovább gurul, és ott parkol le vele, ahol épp kedve tartja.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek