Eplény másfél kilométerrel növeli a pályák hosszát a hétvégére

Másfél kilométerrel, közel 4 kilométerre bővül a síelhető pályák hossza a hétvégére Eplényben, ahol már két sílifttel óránként négyezer embert tudnak feljuttatni a hegyre.

Az elmúlt napokban mintegy 15 centiméter természetes hó hullott Eplényben, a hegytetőn 85, a völgyben 80 centi a pályák hóvastagsága. A kedvező időjárásnak és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően a hét végén a jelenleg 2,2 kilométeren síelhető pályák mellett várhatóan továbbiakat nyitnak meg, amivel mintegy másfél kilométerrel nő a síelhető pályák hossza.

Tökéletes pályákon csúszhat, aki mostanában Eplényben járForrás: Flickr.com

Az eplényi síarénában négyüléses felvonó és a múlt héten mintegy félmilliárd forintos beruházás részeként átadott új kétüléses felvonó is jár. A beruházássorozat részeként másfélszeresére növelték a hógyártó rendszert, ezt 49 hóágyú, víztározók és szivattyúállomás alkotja. Emellett beszereztek két új ratrakot, új bejáratot, síiskolát és tanulópályát, valamint vendéglátóhelyet építettek, illetve nyári attrakciókat is kialakítottak. Az új pálya közelében a vendégek számára egy fél hektáros, igény esetén bővíthető parkoló is épült.

Ma, február 14-én ráadásul a Sípályák éjszakája keretében hajnal 2 óráig tartanak nyitva.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek