Kedvezményes napijeggyel nyílt meg a pécsi sípálya

A mai hóesés elegendő lesz, hogy végre beinduljon a pécsi síszezon. Ezért vasárnap délelőtt kilenc órától megnyílik a síház és üzemel a sífelvonó - írta oldalán szombaton a pécsi PVSK sí szakosztálya, és egyben felhívta a figyelmet a jövő hét csütörtökre a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel közösen szervezett Megyei Sí Diákolimpiára is. A február 8-ára tervezett síverseny után azonban bárki kipróbálhatja magát a kapuk között.

Forrás: Pécsi Sípálya

A mecseki Misina-tető szomszédságában fekvő 600 és 450 méter hosszú sípályákhoz a pécsi TV-toronytól északi irányban a sárga jelzésen kell kb. 150 métert gyalogolni, ahol már messziről is könnyen ki lehet szúrni a Pécsi Síházat.

A misinai sípálya megnyitása már csak azért is örömhír, mert a pályát működtető sí szakosztálynak nincs hóágyúja, ezért aztán erősen rá vannak utalva a hóesésre, aminek köszönhetően évente nagyjából 25-30 napig üzemelhetnek. A pályán egyébként hazánk legrégebbi, 1963 óta működő sífelvonója található, amelyet nemcsak a szakosztály tagjai használhatnak, hanem családok is - akiket az idei szezontól ráadásul kedvezményes napijeggyel várnak. A napijegy diákoknak 1500, mindenki másnak 2500 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek