Gyönyörű téli túrákra hívják a kirándulókat a Tihanyi-félszigeten

  Tényleg egy sziget volt Tihany? Mi az a „hideg légtó", és miért volt nehéz a tihanyi férfiaknak feleséget kapni a közelmúltig? - többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik részt vesznek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által szervezett geotúrákon február 17-én.

  A téli időszakban is gyönyörű, csendes arcát mutató Tihanyi-félszigeten ugyanis két egymásba kapcsolható geotúrára hívják az aktív szabadtéri kikapcsolódást kedvelőket. A túra a híres történelmi ólevenduláson keresztül a Csúcs-hegyi-hévforrásbarlanghoz vezet. A kirándulók a kora középkori hangulatot árasztó Apáti-templom mellett kapaszkodnak fel az Apáti-hegyre, melynek kilátójáról egyébként valóban csodálatos panoráma nyílik. 

  Forrás: Vers József / BFNP

  A túrázók visszafelé már a föléjük magasodó részben vulkáni, részben gejzirit sziklafalak mentén járják végig a Nyereg-hegy vonalát. A hegy oldalán kanyargó ösvény mellett szürkés vulkáni rétegek, majd a vulkánosságot kísérő-és követő hévforrás-tevékenység hófehér, girbegurba rétegződésű falait láthatják tornyosulni, miközben rejtélyes oszlopos formák keresztmetszeteit is felfedezhetik a sziklafalban. 

  A február 17-re tervezett három órás túra ideje alatt mintegy négy kilométert járnak be a résztvevők. Az első túra tízkor, a második 14 órakor indul a tihanyi Apáti fogadókaputól. A vezetett kirándulásért a felnőtteknek 850, gyerekeknek 400 forintot kell fizetni. Minderről bővebben itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!