Tavasztól látogatható hazánk egyik legmagasabb kilátója

  A Zalaerdő Zrt. 125 millió forintos beruházással újította fel a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett magasodó kilátót, az elmúlt hetekben már az éjszakai kivilágítás próbáját is megtartották. Az egykori olajfúrótornyot még az 1970-es években nyitották meg kilátótoronyként, a kilátószinthez a torony belsejében kialakított acéllépcső vezet fel.

  Nagykanizsai csónakázó-tó fölé magasodó kilátóForrás: Zalaerdő Zrt.

  A zalai erdőket kezelő társaság weboldalán arról ír, hogy a beléptetőrendszer kiépítéséig és a kilátó jogerős használatbavételi engedélyének megszerzéséig a torony nem látogatható. A kilátó negyven méternél is magasabban fekvő teraszáról leghamarabb tavasztól lehet majd a nagykanizsai panorámát megcsodálni. Aki pedig sokallná a magasságot vagy a tetejére felvezető 150 lépcsőfokot, az az alacsonyabb, huszonnyolc méter magasságban kialakított kilátószintet is megállhat a zalai tájban gyönyörködni. 

  Így ragyoghat majd újra éjszakánkéntForrás: Zalaerdő Zrt.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!