Porig égett a Csodabogyós-barlang épülete

  Egy világ omlott össze bennem, amikor ott álltam, és tétlenül néztem végig szilveszter késő este, ahogy teljesen elég a Csodabogyós-barlang bázisépülete, a benne levő összes felszereléssel együtt  - ezt John Szilárd, a balatonedericsi Csodabogyós-barlang üzemvezetője mondta a Veol.hu-nak. A túravezető egy kilométerre lakik az épülettől, amely nem sokkal 21 óra után gyulladhatott meg szilveszter este, de mire odaért, már lángokban állt minden, semmit nem tudott tenni.

  Balatonederics, Csodabogyós-barlangForrás: Egri Csaba / BFNP

  A túrák kiindulópontját jelentő, fából készült épület 2006 óta áll, csak a túrázáshoz szükséges felszereléseket, overálokat, sisakokat tárolták benne. És bár szilveszter éjjelén volt tűzijáték a környéken, még mindig nem tudják pontosan, mi okozhatta a tüzet. MIndenesetre azóta a romokat eltakarították, január harmadikán kölcsönfelszerelésekkel pedig már megtartották az idei év első vezetett túráját is. Most azt tervezik, hogy újraépítik a bázisépületet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek