Más idősíkon eltévedt kutatók várják a gyerekek segítségét Ipolytarnócon

  Más idősíkon eltévedt kutatók várják a gyerekek segítségét Ipolytarnócon

  Az őszi szünetben debütál az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület új programja, az Ipolytarnóci Mentőexpedíció.

  A játékos program alapja egy izgalmas történet, ami végigvezet a területen, miközben különféle játékos feladványok elé állítja a résztvevőket. A történet során egy, az idősíkokban elkeveredett kutatócsoportnak lehetünk a segítségére. A területen elhelyezett információkra építő feladatok megoldásával segíthetünk nekik visszajutni az időutazásból a mai idősíkba. A visszajutáshoz ugyanakkor gyűjtögető és fejtörő feladványok megoldására is szükség van. Az ipolytarnóci miocén világot megismertető sétálófüzetes program családoknak és gyerekcsoportoknak is kiváló szórakozás, de akár csapatépítő céges programok alapjául is szolgálhat. A sétálófüzet jelenleg a jegypénztárban elérhető, tavaszra azonban a játék a guide@hand Bükki Nemzeti Park Igazgatóság alkalmazásból is letölthető lesz.

  Fotó: 3D Pano / Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság

  Az őszi szünet ideje alatt, november 2-án az Ipolytarnóci Mentőexpedíció különleges animált program keretében indul útjára a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság azon fiatal turisztikai szakembereinek közreműködésével, akik a játékot kidolgozták. Az őszi szünetben azonban nemcsak ez az egy program várja az érdeklődőket Ipolytarnócra: kézműves foglalkozásokon, VR szemüveges bemutatón és tematikus túravezetéseken is részt vehetnek területre ellátogató érdeklődők – miközben a tanösvény hálózat segítségével könnyebb és nehezebb túrákon önállóan is felfedezhető a terület. Bővebben itt olvashat erről.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!