Novemberben is túrázhat vezetővel a Badacsonyon

Novemberben is túrázhat vezetővel a Badacsonyon

 Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen szép a Balaton-felvidék ősszel. Napos időben nincs is jobb program, mint a tanúhegyek erdőinek rozsdás színezetében gyönyörködni. Ha kedve lenne, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá, két túrát is ajánlunk novemberre.

Ősz a Balaton-felvidéken, háttérben a BadacsonnyalFotó: ehollosy / Travelo

 November 4-én szombaton délután Holdfénytúrán vehetnek részt az érdeklődők. A program 16.30 órakor kezdődik a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumnál (Badacsony, Kisfaludy út 17.), majd a csapat felsétál a telihold fénye mellett a Kisfaludy-kilátóhoz.

Útvonal: Szegedy Róza-ház, Kisfaludy-ház, Rózsakő (a szerelmesek itt ne felejtsenek megállni, azaz leülni néhány percre), Hertelendy-emlék és Kisfaludy-kilátó. A túra nagyjából két és fél órát vesz igénybe.

November 11-én szombaton az érdeklődők a hajnalmadár nyomába eredhetnek a Badacsonyon.

A madár tollainak színezete valóban egy pillangót idéz, különösen, amikor széttárja a szárnyátFotó: Radovan Vaclav / flick.com

 A tél legszebb hazai madara a trópusi pillangóra emlékeztető hajnalmadár. A túra során a részvevők végigjárják a Badacsonyi hegy összes bányáját és a bányafalakon próbálnak rátaláni a különleges szárnyasra. Indulás délelőtt 10 órakor, a badacsonytomaji Korkováni parkolóból (Köbölkút).

Ha pedig a térségbe indul, jó tudni, melyek a legklasszabb falatozók, melyekhez panoráma vagy egy jó sztori is jár, illetve hogy ki az a három borász, akinek a birtokát egyszer mindenkinek látnia kell. A fenti túrák egyébként ingyenesek, tovább információt róluk itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek