A Zempléni Tekerentyűn bort kóstolhat és aranybánya-túrán vehet részt

  A Zempléni Tekerentyűn bort kóstolhat és aranybánya-túrán vehet részt

  A Zempléni-hegységben immár hatodik alkalommal rendeznek kétnapos kerékpártúrát, melynek Sárospatakról indul, és egy nagy kört leírva ugyanide érkezik vissza.

   

  Tolcsva különleges pincéi közül kettőFotó: Dr. Korom János / Flickr.com

  Ha eddig a túl meleg miatt kifogásokat keresett, akkor most elő a bringával: a Zempléni Tekerentyűn első nap 65, második nap 44 kilométert kell teljesíteni. A túra a sárospataki Makovecz térről indul szeptember 9-én (gyülekező 7:45-kor). Az első megálló Tolcsva, ahol a világörökségi pincesor és borkóstoló is vár a sporttársakra, majd a regéci vár mellett elhaladva a Csonkás-tanyán zempléni töltött káposztával és masinában sült túrós batyuval vendégelik meg a csapatot. Este érkezés Telkibányára, ahol a vacsora után zenés mulatság és játékok várják a résztvevőket.

  Második nap reggeli után a telkibányai Érc- és Ásványbányászati Múzeumot keresik majd fel a bringások, és egy aranybánya-túrán is részt vesznek, aztán újra nyeregbe pattannak. Pálházára délben érkeznek, ahol megnézhetik a vízimalmot, majd vargányás bányászlángossal csillapíthatják éhségüket.

  A szállás és az étkezés jelentkezéshez kötött. További információk a rendezvény közösségi oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!