Éjszakai teljesítménytúra a gyermekvasút nyomában

Éjszakai teljesítménytúra a gyermekvasút nyomában

 

Augusztus 19-én, szombaton rendezik Hűvösvölgyben a „Gyermekvasút nyomában" nevű, húsz kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal a gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait érinti, lesz tehát miben gyönyörködni.

A túra szintideje hét óra; nevezni a rajtnál, a Gyermekvasutas Otthon előtt lehet este hét és kilenc között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a céltól, Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe - közölte a MÁV Zrt.

A több turistaegyesület éves programjában szereplő, pontszerző rendezvény a TTT Budapest Kupa része; március 15-én nappali változatban is megrendezik minden évben. Az indulók a rajtnál ellenőrző lapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot is tartalmaz, eltévedni tehát senki nem fog.

Fotó: MÁV Zrt.

"Bízunk benne, hogy e természeti szépségekben és történelmi nevezetességekben gazdag tájon a résztvevők nem „végigrohanják" a túrát, hanem gyönyörködnek a táj szépségében, néhány percet időznek történelmünk emlékeinél, így valóban jobban megismerhetik a Gyermekvasút környékét." - írják a szervezők.

Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek