Raftingolt már farönkökön?

Raftingolt már farönkökön?

Új szintre emelték a rafting élményt egy japán szigeten: a vállalkozó kedvű jelentkezők nem egy puha gumicsónakban, hanem egy rönk tutajon zuboghatnak le a folyón, amin állva kell egyensúlyozniuk. Lehetetlen? Nézze meg a videót!

A hajmeresztő kalandot az oszakai Kitayama faluban eszelték ki a turistáknak, amely három órányira van Oszakától, az ország második legnépesebb városától Honsun szigetén - írja a CNN.

A Kitayama folyón májustól szeptemberig tart a rafting szezon, nem késő tehát még idén kipróbálni. Nemcsak a felnőtteknek, a tíz év feletti gyerekeknek is ajánlják a túrát, amelynek természetesen van vezetője, nem vagyunk egyedül egy percre sem.

Fotó: Kitayama Village

Amíg a folyó dobál, a farönkökbe erősített fém fogódzókba tanácsos kapaszkodni. A vezető közben evezőlapáttal irányítja a tutajt - csizma és sapka van rajtuk, mentőmellény azonban nincs, erről híresek arrafelé. Íme a videó:

A kalandtúrát egy több mint 600 éves szokás inspirálta - a helyi fakitermelők ugyanis így, tutajba rendezve szállították a kivágott farönköket egyik városból a másikba, a folyó segítségével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek