Ezt a napelemes hátizsákot a veszélyes környéken túrázók fogják értékelni

Ez a táska csupa cipzár, zseb és rekesz - tolvaj legyen a talpán, aki ebből zsákmányt szerez. Nem ezzel a rossz mondókával, de a táska tervezője mégiscsak saját utazási tapasztalataiból kiindulva fókuszált a biztonságra, és egyben arra is, hogy bármerre jár, telefonját menet közben is feltölthesse. Így rakta össze Numit, a napelemes, powerbankos hátizsákját.

 

 

Numi Pack

A belga Elaha Rafie tavaly egyedül túrázott Thaiföldön, bár ahogy utólag mesélte "ez a kiruccanás aztán minden volt, csak napfényes és szivárványszínű nem". Mert nem elég, hogy ellopták a pénztárcáját, még a telefonja is természetesen pont akkor merült le, nehogy véletlen segítséget tudjon kérni valakitől. Az egyébként egyedül is sokat utazó huszonéves lány ekkor határozta el, hogy ha hazajut valaha, egy olyan táskát tervez, amelyben biztonságban tudhatja cuccait, és segítségével az okos kütyüit is bármikor feltöltheti - írja a DigitalTrends.

 

Numi Pack

Találmányának ötletét aztán fel is tette a Kickstarter közösségi finanszírozós oldalra, hogy ott kalapozza össze az első darabok gyártásához szükséges pénzt. A 20 és 30 literes verzióban kapható két vállra vehető táska fedelére egy hétwattos napelem-panelt szerelt áramforrásként, és mellé applikált két USB-portot, amivel a mobilt, a tabletet, de akár egy laptopot is fel lehet tölteni. És nemcsak az okostelefonnak, de a bankkártyának is külön-külön, egy gyorsan elérhető helyet tervezett a táska két fülére.

Sőt, tulajdonképpen az egészet telerakta rejtett cipzárakkal és különböző titkos zsebekkel, hogy megnehezítse a dolgát azon tolvajoknak, akik előszeretettel tülekednek tömegben, megteremtve a legjobb pillanatot arra, hogy alaposan áttapogathassák kiszemelt áldozatuk táskáját, és csemegézzenek annak tartalmából. Ebben a táskában ugyanis a papucstól és pólótól kezdve a a fényképezőgépen át a legapróbb memóriakártyáig szinte mindennek külön, zárható, titkos zseb jutott, hogy tényleg ne lehessen benne könnyedén és észrevétlenül kotorászni. A nagyobb táskához egy leszerelhető laptoptartó készült, amit egyszerűen csak lecsatolhatunk róla, ha az egyik utazásunkhoz nem akarjuk cipelni, és mondjuk tárolni sem tervezünk benne semmit.

 

Numi Pack

A táska egyébként vízlepergető anyagból készült, keményebb fedelet is kapott, amit pont úgy kell ráhajtani a táskára, mintha az egészet egy gurulós bőröndbe zárnánk. A napelemes, okoseszközöket is töltő táska szuper ötlet, bár tényleg csak a piti zsebtolvajokat igyekszik távol tartani. Mert szerelhetnek bele bármennyi titkos, zárható rekeszt, az ellen nyilván semmi nem véd, ha egy figyelmetlen pillanatunkat kihasználva valaki kompletten elemeli mellőlünk a hátizsákunkat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek