Kempingezzen sziklaoldalon függeszkedve



A Colorado-állambeli Estes Park újszerű kempingezési lehetőséget kínál az igazán vakmerőeknek – írja a CNN.


Mint megírtuk, az Airbnb alternatív vakációhelyszíne, a perui parakapszula sem piskóta. Coloradóban azonban még oldalfala és teteje sincs annak a kétszemélyes, hordágyszerű ágyikónak, melyet a sziklafalra függesztenek éjszakai menedékül. A portaledge elnevezésű szerkezeten pontosan két hálózsák fér csak el.

A sziklamászás régi motorosainak ez persze nem újdonság, hisz ha elfáradnak a mászásban, vagy rájuk esteledik, gyakran kell ott aludniuk, ahol éppen vannak. Normális esetben körülbelül tíz év sziklamászási tapasztalat birtokában érdemes ilyesmivel próbálkozni, most viszont ez a kempingezési lehetőség a laikusok számára is elérhetővé vált. Az ötlet kiagyalója egyébként a helyi sziklamászó és túraközpont, a Kent Mountain Adventure Center (KMAC) tulajdonosa, negyvenöt év tapasztalattal a háta mögött.

Fotó: Colorado / Facebook


Természetesen meg kell küzdeni a feljutásért, tehát némi tapasztalat azért szükségeltetik, de a két ottalvót egy túravezető viszi fel. A kempingezők természetesen alvás közben is magukon viselik a biztonsági kötelet, tehát ha alvás közben kigurulnának az ágyból (amire még nem volt példa), akkor csupán néhány métert zuhannának, mielőtt a kötél megfogja őket. A túravezető egyébként néhány méterrel feljebb, egy másik ágyban alszik, ha esetleg szükség lenne néhány megnyugtató szóra este, elalvás előtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek