Spirál alakú ösvényen lehet bejárni egy dán erdő lombkoronáit

  Bár tériszonyosoknak csak az alsóbb szinteket ajánljuk, a magaslatokhoz szokott kirándulók valószínűleg ezeket a fapallókat is nyugalmi állapotban tartott pulzussal fogják végigsétálni. Bármelyik csoportba is tartoznak, abban talán minden olvasónk egyetért: a Treetop Experience már látványában is lenyűgöző.

  Tudta, hogy a boldogságnak is van világnapja, mégpedig március 20-án? 2012 óta minden évben erre a dátumra időzítve adják ki a World Happiness Report felmérésének eredményeit, mely a világ legboldogabb és legboldogtalanabb nemzeteit veszi sorra.

  Galéria: Spirál alakú ösvényen lehet bejárni egy dán erdő lombkoronáitFotó: EFFEKT

  Lélegzetelállító kilátást nyújt Dánia erdeire az Effekt dizájnépítészeti cég fából készült bejárható tanösvénye, amelyet úgy terveztek a Gissenfeld-i kastélybirtok közeli erdőbe, hogy az hatszáz méter hosszan, spirálszerűen futhasson fel a 45 méteres magasságig nyúló fák tetejére - írja oldalán a DesignBoom.

  A Koppenhágától délre megálmodott haslevi installáció kialakításánál a tervezők figyeltek arra, hogy minél kevesebb fa és növény természetes élőhelyét bolygassák meg, így a kirándulóknak is abban az élményben lehet részük, mintha egyenesen begyalogolnának a fák közé. A pallókat úgy alakították ki, hogy a kilátó tetejére a babakocsisok és kerekes székkel közlekedők is könnyedén feljuthassanak.

  Galéria: Spirál alakú ösvényen lehet bejárni egy dán erdő lombkoronáitFotó: EFFEKT

  A gyönyörű, apró tavakkal és patakokkal tagolt dán erdőbe épített spirálösvény bejárása felér az általános iskolából ismert Kisnövényhatározóban látottak megelevenedésével. A pallókon ugyanis a cserjeszinttől a lombkoronaszintig szinte minden növény, fa és bokor alaposan megfigyelhető - pláne egy távcső segítségével -, a tervek szerint pedig a jövőben információs táblákkal is kiegészítik a különböző szinteket.

  Galéria: Spirál alakú ösvényen lehet bejárni egy dán erdő lombkoronáitFotó: EFFEKT

  Az ösvényt két részre osztották: a talajszinten és mintegy húsz méteres magasságig bejárható területen az erdő fiatalabb fáival lehet megismerkedni, a legfelső körszinteken pedig az évtizedekkel ezelőtt ültetett fákat csodálhatják meg a túrázók.

  Galéria: Spirál alakú ösvényen lehet bejárni egy dán erdő lombkoronáitFotó: EFFEKT
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!