Ritka túrákat ajánlunk: kajakon ismerheti meg az Ős-Drávát

Ritka túrákat ajánlunk: kajakon ismerheti meg az Ős-Drávát

A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont a nyári szezonban néhány kuriózumnak számító evezőstúrát szervez a folyón, hogy a látogatók megismerhessék annak természeti értékeit – tudtuk meg a Duna-Dráva Nemzeti Park illetékeseitől.

Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park / Facebook

A Vejti és Drávaszabolcs közötti túra természeti szépségekben különösen gazdag program. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagykócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet. A túra hossza húsz kilométer, és legalább öt órát kell rá számolni. Két alkalommal kerül rá sor a nyáron: június 10-én és július 30-án. A Dráva határfolyó, ezért személyi igazolvány vagy útlevél mindenképpen szükséges.

Fotó: Matusik Tamás / Flickr.com

A másik túra kezdőknek, családoknak is ideális, és a Látogatóközpont közelében elhelyezkedő Fekete-vízen négyszemélyes kenuval vagy kétszemélyes kajakkal fedezhetik fel a táj értékeit. A tíz kilométeres túra három-négy órát vesz igénybe. Ezen a túrán sodrás nincs, technikai nehézségekre nem kell számítani. Időpontok: június 24., július 8. és július 29.

Mindkét túra kombinálható egyénileg az Ős-Dráva Látogatóközpontban tett kirándulással. Árak és részletes ismertetők a túráról itt találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek