Túrázzon éjjel a héten Aggteleken vagy pattanjon bringára a hó végén

Túrázzon éjjel a héten Aggteleken vagy pattanjon bringára a hó végén

 Naplemente után az erdő sejtelmessé, romantikussá válik, megelevenedik. Az éjszakai erdőben május 2. és 6. között egy bátorságpróbán vehetnek részt az érdeklődők, tudtuk meg a túraszervezőktől, ami alatt kipróbálhatják a nesztelen lopózást, és elcsendesedve hallgathatják az erdő különleges zajait. Mint tavaly hírül adtuk, egy farkascsalád is költözött az Aggtelek környéki erdőbe.

A túrák minimum öt fő esetén indulnak, és a résztvevőktől egy nappal korábbi bejelentkezést várnak. Találkozó az aggteleki Baradla-barlang fogadótérségében. Részvételi díjak és további információk a honlapon.

A Baradla-barlang bejárata Fotó: Dr. Korom János / Flickr.comForrás: Travelo

 A szintén a héten futó, Karsztkaland elnevezésű program a barlangi és felszíni szakaszt is magába foglalja, és betekintést nyújt a karszt föld alatti és föld feletti birodalmába a fantáziát és a memóriát egyaránt megmozgató, ügyességet is igénylő feladatok segítségével. A felszíni programrész önállóan is igényelhető. Akit érdekel, annak két nappal korábban kell jelentkezni, azaz az utolsó, május 5-én szervezett túrára már május 3-án le kell adni a jelentkezést.

A program kétszer két órás (barlang, illetve felszín), további tudnivalókat itt olvashat.

Május 27-én a bringásokra gondoltak a szervezők: immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Bükk-Aggtelek közötti kerékpáros túrát. A Szilvásváradtól Aggtelekig tartó hetvenöt kilométeres, tizenkét települést érintő út során a két nemzeti park természeti- és kultúrtörténeti értékeit ismerhetik meg az érdeklődők. További információkért kattintson ide.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek