Új turistaút nyílik a Zselicben

Új turistaút nyílik a Zselicben.

Új turistaút nyílik a Somogy megyében található Zselicben a térség értékeinek bemutatására – írja az MTI. A túrázók április végétől vehetik birtokba a fejlesztést.

A több mint húsz kilométer hosszú, Gálosfát, Kaposgyarmatot, Hajmást és Gödrét is érintő útvonal felkeresi többek között a tiszta vízéről, cseppköveiről híres Csepegő-követ is. A a térképen szívet formázó útvonal közelében olyan nevezetességek találhatóak, mint a Zselici Csillagpark és a Bőszénfai Vadaspark. Ha megtetszett a Zselic tavaszi szüneti ajánlónkban, akkor tehát később is érdemes lesz ide ellátogatni.

Az érintett községek és vállalkozók összefogásával létesülő turistautat fokozatosan fejlesztik, a területre padokat, majd a tanösvényekéhez hasonló információs táblákat helyeznek ki. Az utóbbiak az állat- és növényvilággal kapcsolatos ismereteket bővítik, valamint a térséghez kapcsolódó mondákat, történeteket mesélik el az érdeklődőknek.

Vadregényes tájakon túrázhatunk a kevéssé ismert Zselic lankás dombjai közöttFotó: lagi / Indafotó

Az új turistaút sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy több mint egymilliárd forintból épül a térségben új kerékpárút, mely egy tucatnyi látványosság könnyebb elérését biztosítja majd. A közelmúltban kormánydöntés született továbbá egy újabb, a Kaposvárt Szigetvárral összekötő, felszámolt vasútvonal töltésén futó bicikliút létesítéséről is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek