Vasárnap végigtekerhet a Rákos-patak budapesti szakaszán

Vasárnap végigtekerhet a Rákos-patak budapesti szakaszán.

A Rákos-patak Budapest kissé elfelejtett, sok helyen betonmederbe szorított vízfolyása. Kevesen tudják, hogy a városon belül szinte érintetlen területek is kísérik, és a patak számos szállal kötődik a város és országunk múltjához is: ehhez elég csak a rákosmezei országgyűlésekre gondolni. A patak városhatáron belüli 16 kilométeres hosszán erdők, rétek, kertvárosi házak, vasúti területek váltogatják egymást. Ma ez még bizonyos helyeken igen kalandos, de egy kis helyismerettel könnyen végigjárható - csábítják a szervezők a bringásokat a Rákos-patak budapesti szakasza mentén tervezett ingyenes túrára az esemény Facebook-oldalán.

Forrás: Travelo

A Magyar Kerékpárosklub, a Budapest Zöldutak és a Zöld XVII Egyesület április 2-ára, vasárnapra szervezett túra útvonala a patak Rákoscsabától Dunáig tartó fővárosi szakaszán halad végig. A túra egyik apropója, hogy a városvezetés elhatározta: uniós pénzből kerékpáros folyosót létesít a teljes budapesti szakaszon, ami 2-3 éven belül elkészülhet. (A Rákos-patak Népfürdő utcai szakaszán átívelő kerékpáros-gyalogos hídról itt írtunk.) A túra közben több megálló is lesz, ahol a szervezők a Rákos-patak és környékének múltjáról, természeti értékeiről és a várható fejlesztésekről beszélnek majd.

A vasárnapi túra találkozási pontja: 14 óra, Rákoscsaba vasútállomás. Akik a város belső részéről vagy Budáról jönnek, a 13:35-kor a Keleti pályaudvarról Hatvan felé induló S80 személyvonattal tudják megközelíteni a helyszínt. A túra időtartalma kb. 3,5 óra, és mivel a patak torkolatától nincs messze a Magyar Kerékpárosklub Duna-parti (13. Kárpát utca 48.) irodája, a résztvevőket frissítő várja majd. Az útvonal néhol földúton vezet, így ennek megfelelő kerékpárral érdemes jönni. Két helyen lépcsőzni is kell, tehát számítani kell arra, hogy itt tolni/cipelni kell a biciklit - tanácsolják a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek