Chile gigantikus méretű nemzeti parkot hozott létre

Chile gigantikus méretű nemzeti parkot hozott létre

Chile jól gazdálkodik a rá bízott ajándékkal: most éppen egy akkora nemzeti parkot hozott létre belőle, aminek a bejárása garantáltan embert próbáló feladat lesz – írja a TravelPulse.

Az ötlet úgy jött, hogy egy nemrégiben elhunyt milliárdos, Douglas Tompkins, tekintélyes méretű földet hagyott az államra. A filantróp úriember egyik vesszőparipája a természeti kincsek megőrzése volt, ezért is vásárolta fel korábban Patagóniának ezt a részét. Mivel a chilei államtól sem áll távol a természetvédelem, a kapott Pumalín Parkot megtoldották még további területekkel, így összesen egy tizenegy millió hektáros nemzeti park jött létre. Chile tisztában van azzal is, hogy turisztikai vonzerejének nagy részét természeti szépsége adja. Az ország számos meglévő nemzeti parkja kiváló infrastruktúrával, kitáblázott ösvényekkel, menedékházakkal van felszerelve.

A Renihue fjord a Pumalín Park területénFotó: Samuel M Beebe Ecotrust / Flickr.com

A nagyságrendet jól mutatja, hogy az új park háromszor nagyobb, mint az USA-beli Yosemite és Yellowstone parkok együttvéve. Vulkánok, érintetlen erdőségek és partszakaszok egyaránt vannak itt. Természetesen több évnek kell eltelnie, mire ezen a hatalmas helyen kiépítik majd a természetkedvelő turisták fogadását célzó szolgáltatásokat, úgy, hogy szem előtt tartják közben a táj szépségének megőrzését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek