Új kilátót építenek Zalakarosra

  Új kilátót építenek Zalakarosra

   

  Az idő múlása bizony nyomot hagyott a fürdőváros egyik szimbolikus látványosságán, a kilátón is. Ezért le kellett zárni a látogatók elől az objektumot, de a lebontás sem várathat soká magára - írja a Zaol.hu.

  A képviselőtestület azonban arról döntött, épít helyette másikat. A kilátót még 2005-ben újították fel, akkor kicserélték a legfontosabb elemeket. "Azt már akkor tudni lehetett, hogy a technológia körülbelül 10-12 évet bír ki. Egy ideje, az ellenőrzések során már észleltük is, hogy a többféle alkalmazott állagmegóvó eljárás ellenére problémák vannak. A kilátó faszerkezetét a lábazatnál gombák és rovarok támadták meg, s oly mértékben károsították, hogy gyakorlatilag teljesen tönkretették" - sorolta a lebontás okát Novák Ferenc, a település polgármestere, miközben hozzátette, a jelenlegi tervek szerint július elejére készülhet el az új kilátó.

  Az erdő szélén, a Park utca folytatásában található Zalakaros egyik nevezetes pontjaFotó: Zalakaros.hu
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!