Három helyszínen Muzsikál az erdő az idén

  Idén három térségben rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen az erdei koncertek mellett szakvezetéses sétákkal, előadásokkal és tárlatokkal is várják az érdeklődőket – írja az MTI.
   

  A Mátra csak egy a három helyszín közülFotó: Muzsikál az erdő / Facebook


  A rendezvénysorozat első eseményét a Kecskemét közeli Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn rendezik május 26. és 28. között. Ezt követi a Mátrai Művészeti Napok kilenc napos programfolyama július 1. és 9. között. A Muzsikál az erdő a Körösök völgyében pedig szeptember 29. és október 1. között várja az érdeklődőket Gyula térségében, Gyula-Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében.

  A rendezvények programjait a természethez kötődő képzőművészeti kiállítások, erdei sport, kézműves gyermekprogramok és helyi termelők bemutatkozása is színesíti majd. Az érdeklődők megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, és tudományos ismeretterjesztő előadásokon vehetnek részt, ahol az erdőkről és a természetvédelemről tudhatnak meg többet. További részleteket a rendezvény honlapján olvashatunk.

  Egyszerre túrázhatunk és hallgathatunk zenétFotó: Muzsikál az erdő / Facebook


  A már tizennegyedik éve megrendezésre kerülő Muzsikál az erdő minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő értékeit. A Mátrában tervezett helyszínek közé tartozik Tar, Szurdokpüspöki, Szentkút, Mátraalmás, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos, Gyöngyöspata, Kékestető és Galyatető.

  Az események fő célja az erdő és a művészet erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. És ha a fentiek még nem lenne elég, tudunk tíz okot, amiért beleszerethet ősszel Gyulába.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!