Ingyen mehet a szentendrei skanzenbe március 15-én

Az idén 50 éves Skanzen a nemzeti ünnepen bátor ifjakat vár, akik hajlandóak alávetni magukat az igazi huszárpróbáknak, miközben a huszártáborban azt is megismerhetik, milyen volt a katonaélet.

De lehet majd kokárdát és zászlót varrni, huszárcsákót és fakardot készíteni, sőt, a hadba vonulóknak még olyan korabeli ajándékokat is, mint a monogramos keszkenő vagy a díszített mézeskalács. Mindeközben katonabúcsúztató dalok szólnak és persze különböző tájak verbunkos táncait is meg lehet majd tanulni.

A látogatók fabrikálhatnak majd ágyúgolyót, és ha elég szemfülesek, elleshetik a kovácsmesterség fortélyait is. A huszártáborban a Történelmi Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést, ahol a huszárok viseletét, fegyvereit és a paripák felszerelését is megismerhetik az érdeklődők.

Fotó: Szentendrei skanzen

A Skanzen utcáin sétálva március 15-én 10 és délután négy óra között kompletten megelevenedik a reformkor. Bárki elkészíttetheti frizuráját a korabeli hajviseletnek megfelelően, egyből egy kávéházi hangulatba csöppenhet, és egy rendhagyó történelemórán is részt vehet. A programról bővebben a szabadtéri múzeum oldalán olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek