Fokozott lavinaveszély Tirolban

  Fokozott lavinaveszély Tirolban

   

  Fokozott a lavinaveszély az ausztriai Tirol tartományban – írja az MTI. Szerdán hármas szintű figyelmeztetés lépett érvénybe a lavinaveszélyt jelző ötfokozatú skálán.

  A szakértők arra figyelmeztetik a téli sportokat űzőket, hogy az ország nyugati részén lévő tartomány kétezer méternél magasabb hegyein, főleg a friss hó borította területeken lesz kritikus a helyzet. Az erdőhatár alatt húzódó havas részeken csekély mértékű lesz a lavinaveszély.

  Tiroli táj Stubai térségébenFotó: Thomas Hackl / Flickr.com

  Az ide látogatóknak elsősorban az Innsbrucktól délre fekvő Stubai Alpok és a Tirol tartomány keleti részén fekvő Ziller-völgyi-Alpok déli részén, a kelet-tiroli Tauern hegységben és a tartomány déli részén kell figyelmesnek lenniük. Ezeken a helyeken nagyjából húsz és negyven centiméter közötti friss hó hullott.

  A szélhordta hóval borított területek a veszélyesek, hiszen itt a hótömegek kis súly alatt is megmozdulhatnak. Elsősorban a nagyon meredek árkok és vájatok, valamint a hegygerincek környékén kell óvatosnak lenni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!