Csak interneten lehet nevezni a Gerecse 50-re

Idén csak interneten lehet nevezni az ország egyik legnépszerűbb gyalogtúrájára, a Gerecse 50-re. A négy távon indulók számát összesen nyolcezer túrázóban határozták meg – írja az MTI-t.

A természetvédelmi és környezetvédelmi ajánlások miatt idén korlátozták a résztvevők számát. Az internetes nevezés célja, hogy csak azok induljanak el a rajthoz április 15-én reggel, akik biztosan tudják, hogy részt vehetnek a túrán. A helyszínen egyáltalán nem lehet majd nevezni.

A www.gerecse50.hu honlapon a jelentkezéseket április 10-ig fogadják. A nevezési díjból március 10-ig húsz százalék kedvezményt biztosítanak. Ötven kilométeren 2500, harmincon 1000, húsz kilométeren 2500, a legrövidebb, tíz kilométeres távon pedig 2000 túrázót várnak. A teljes táv szintideje 12 óra, a túra teljesítését jelvénnyel és oklevéllel ismerik el.

Idén a létszámkorlát miatt a helyszínen nem lehet nevezniFotó: Gerecse 50 hivatalos oldala / Facebook



A rövidített 10, 20 és 30 kilométeres távokra az ötvenesek rajtja után lehet indulni. Tíz év alatti gyermekkel mindenképpen a rövidebb távok valamelyike ajánlott, mert csontozatuk nem alkalmas nagyobb megterhelésre. Kutyával és kerékpárral az indulás nem megengedett.

A Kéktúra mozgalomban résztvevőknek is érdekes lehet a Gerecse 50, mert az útvonal több pecsételőhelyet is érint.

Az útvonalon 11 ellenőrzőpontot állítanak fel, és a legnehezebb szakaszok után egészségügyi állomások várják majd a résztvevőket.

Az első túrára 1982-ben került sor, amelyen 415-en vágtak neki az útvonalnak. A Gerecse 50-et fennállása óta hatvanezernél több természetbarát teljesítette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek