Májusban nyílnak a led-világítással felszerelt mecseki barlangok

  Májusban nyílnak a led-világítással felszerelt mecseki barlangok

  Megkezdődött a mecseki barlangok környezetbarát átalakítása. Felújítják az Abaligeti-barlang és a Tettyei-mésztufabarlang látogatható szakaszait, és korszerűsítik a világítási rendszert, amelyek azon túl, hogy energiatakarékosabbá teszik a rendszert, a kisebb hőkibocsátás és a fényszennyezés mérséklésével hozzájárulnak a barlangok élővilágának megőrzéséhez is.

  Az Abaligeti-barlangban kiépítik a barlangi patakot, a barlang levegőjét, élővilágát valamint a kőzetek mozgását figyelő monitoring rendszert is. Ezzel a szakértők sokkal több információt kapnak majd az Abaligeti-barlang és környezetének fizikai tulajdonságairól és élővilágáról.

  A barlangok 2017. május 11-ig tartanak zárva, de a munka befejezésétől függően hamarabb is megnyithatják azokat. A Tettyei-mésztufabarlangba egy természetvédelmi tárgyú kiállítást is terveznek, a későbbiekben pedig a Mecsek és a Villányi-hegység területén található további, kisebb barlangokat lezárják a korszerűsítés miatt.

  Az Abaligeti-barlangban információt gyűjtenek majd az élővilágról és a kőzetek mozgásárólFotó: Momsy, Indafotó
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!