Nézze fűtött, szánkózó buborékból a sarki fényt!

Nézze fűtött, szánkózó buborékból a sarki fényt!

Már javában dübörög a turistacsalogató sarki fény-szezon, amely az északi féltekén hagyományosan szeptembertől márciusig tart. Ebben az időszakban bármikor felbukkanhatnak a különleges fények, de februárban és márciusban még nagyobb az esélyünk, hogy sikerrel járunk. Az aurora borealisra vadászva akár több százezret is elkölthetünk, egy korábbi cikkünkben már összeírtuk, merre érdemes indulni a legjobb látvány érdekében.

Galéria: Aurora BorealisFotó: Dr. Vécsei Csaba

És bár garantálni nem lehet az élményt, rákészülni érdemes - akár egy buborékformájú, motoros szánkó segítségével, távol a fényszennyezéstől. A sarki fény-pornóval csalogató lappföldi szállodák és iglu falvak helyett az Aurora nevű szánkóval akár a semmi közepén is csúszkálhatunk, hogy aztán a legmegfelelőbb pillanatban és helyen leparkolva, kényelmesen, a melegben hátradőlve csodálhassuk a légkör gyönyörű fényjátékát - írja a Luxury Insider.

 

Fotó: Kilpissafarit

A finn Kilpisjarvi településen - amely a fényvadászatra leginkább ajánlott helyek között szerepel - például december óta lehet bérelni ilyen akár négy ember számára is elegendő férőhelyű, fűtött szánkókat egy-egy napra. Az átlátszó, polikarbonát fedelű kabinokat a túravezető vontatja ki a tundrára a vendégekkel együtt, akik ha kigyönyörködték magukat a látványban, mobilon csöröghetnek a vezetőre, hogy húzza vissza őket a civilizációba. A fűtött, led-világítással is felszerelt buborékban babzsák, matrac és szarvasbőrből készült párnák, hálózsákok gondoskodnak a fényvadász túrázók kényelméről - teszi hozzá a Newatlas.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek