Sasles-túrát tartanak a Hortobágyon

  Sasles-túrát tartanak a Hortobágyon

  A Magyar Madártani Egyesület és a jászsági Sasközpont idén is megrendezi a Sasnapot, melyhez a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik hortobágyi helyszínekkel. Ebből az alkalomból különböző programokkal várják a madárbarátokat, amelyek külön-külön is részt lehet venni. A Hortobágyi Vadasparkban például a sasokat és más ragadozómadarakat lehet majd megfigyelni testközelből szakvezetők segítségével.

   

  Rétisas a hóbanFotó: Szilágyi Attila / Hortobágyi Nemzeti Park

  A rétisas ugyanis a legnagyobb nálunk fészkelő ragadozó madár, a Hortobágy pedig az egyik központi hely a Kárpát-medencében telelő rétisasok számára. Télen még többen vannak, ugyanis a hazai fészkelő állomány feldúsul az északról, északkeletről érkező telelő példányokkal.

  A január 14-i saslessel egybekötött túra során olyan helyre viszik a látogatókat, ahol a legnagyobb az esély, hogy napközben is találkozzunk velük. Jellemzően ugyanis vizes élőhelyek közelében tartózkodnak legszívesebben, de a rövid füvű szikes pusztán is gyakran megjelennek. A pusztában állványos távcsővel lehet majd megfigyelni a madarakat, és ha minden a szervezők várakozásai szerint alakul, egy rövid időre megfigyelhetjük viselkedésüket és táplálkozási szokásaikat is. A gyalogos túra az Ohati Horgászcentrumtól indul.

  Sasles a Hortobágyon
  Program időtartama: terepi program Kecskés-pusztán 9.00-12.00, Hortobágyi Vadasparkban 10.00-17.00
  Részvételi díj:
  - minden helyszínre 2500 Ft/felnőtt; 1500 Ft/diák; 6500 Ft/család,
  - Hortobágyi Vadasparkba: 1800 Ft/felnőtt; 1000 Ft/diák, 3200 Ft/ család (2 felnőtt, 2 gyerek)
  - csak a saslesre:1000 Ft/felnőtt; 600 Ft/diák; 2600 Ft/család
  A saslesre január 13. délig kell bejelentkezni a turizmus@hnp.hu címen. A programról bővebben itt.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!