Jövő hétvégén szabad a bejárás az Országházba

Jövő hétvégén szabad a bejárás az Országházba

 

Szeptember 16-án és 17-én ismét megnyitja kapuit az Országház az érdeklődők előtt. A Kulturális Örökség Napjai keretében a Kossuth téren és az Országgyűlési Múzeum kiállítótereiben is számos különleges programon vehetünk részt - írja a Turizmus Online.

A kibővített Országház-sétákon a hagyományos túrák útvonalán nem látogatható helyiségekbe is bekukkanthat például. A "Térsétán" a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól hallhat érdekességeket, a kiegyezés 150. évfordulójához kapcsolódóan pedig külön tárlatvezetés várja az Országgyűlési Múzeum "A magyar törvényhozás ezer éve" című kiállításán.

Fotó: Aya Demeter / Flickr

Az ország házának nagy múltú könyvárát is megleshetjük - a magyar nyelvű programok mellett angol nyelven is lehetőség nyílik erre, mindkét nap délután kettőtől.

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen az oldalon tud megtenni csütörtök délig. Bővebb információt itt és itt olvashat.

A Kulturális Örökség Napjai 1984 óta már ötven országban az épített örökség ünnepe, 1991 óta az Európa Tanács (ET) védnökségével rendezik meg. Ezen a napon megnyílnak a nagyközönség előtt olyan épületek és régészeti lelőhelyek is, amelyek az év többi napján nem látogathatók, a nyilvános intézmények pedig máskor be nem járható helyiségeket tárnak elénk. Ezúttal száz település 268 helyszínén nem kevesebb, mint 624 féle ingyenes programmal várja az érdeklődőket. Az ET idén a természet és örökség hívószavait választotta a rendezvény témájául, Magyarországon emellett megemlékeznek az 500 éves reformációról, a 200 éve született Arany Jánosról és a 150 évvel ezelőtti kiegyezésről is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek