Egynapos túra az Antarktiszon, csak őrülteknek!

Egynapos túra az Antarktiszon, csak őrülteknek!

 Szeretné egyetlen nap leforgása alatt bejárni az Antarktiszt? Egy brit cég pontosan ezt kínálja kalandvágyó túrázóknak - írja a Telegraph.

Az Antarktisz az egyik utolsó háborítatlan terület a Földön. Az évi középhőmérséklet sehol sem emelkedik fagypont fölé, de a kontinens belső területein, főleg a pajzs fölött a mínusz 50 Celsius fok sem ritka. Ha itt szeretne a nagy melegben hűsölni egy kicsit, annak persze ára van. Egy utazási iroda potom nyolcezer dollár fejében kínál egynapos túrát errefelé - ígéretük szerint összesen 12 órát tölthetünk az ötödik legnagyobb kontinensen, ahol stílusosan a jég hátán fogyaszthatjuk el ebédünket, egy üveg pezsgővel egyetemben.

Fotó: WikipediaForrás: Travelo

 A kalandtúrának természetesen része egy kis felfedezőút a barlangrendszerek mentén, barátságot lehet kötni a helyi Adélie-pingvinekkel, a visszaút előtt pedig a luxustábor saját szaunájában pihenhetjük ki a fáradalmakat.

Fotó: Liam Quinn / WikipediaForrás: Travelo

 A cég szóvivője szerint a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevétele mellett alakították ki ezt az utat, vagyis nagyon vigyáznak ökológiai lábnyomukra. A központi tábor napelemmel üzemel, a túrázók termelte összes szemetet eltakarítják, és az iroda arra is nagyon figyel, hogy csak alacsony mértékű károsanyag-kibocsátású gépeken utaztassa majd a túra résztvevőit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek