Kandallós turistaház nyílt az Erdőspusztán túrázóknak

Kandallós turistaház nyílt az Erdőspusztán túrázóknak

Könnyebben találhatnak fedett szállásra ezentúl az Erdőspusztán túrázók. Turistaházzá alakították át ugyanis az egykor a Nyírerdő Zrt. Halápi Erdészete által használt irodaházat - írja a Hajdú Online.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

 Az Erdőspuszta halápi részén sokáig üresen álló 250 négyzetméteres épület átépítése, korszerűsítése 120 millió forintba került. A beruházáshoz szükséges pénz egy részét a Földművelésügyi Minisztérium biztosította. A házban mostantól négy szoba és egy kandallóval is ellátott társalgó várja a turistákat.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

 A Debreceni Erdőspuszták a várostól keletre, mintegy 10 kilométer távolságban, félkörívben terülnek el. A Diószegi úton a 30-as számú autóbuszról a Panoráma út kereszteződésében leszállva és északi irányba elindulva egy magaslatra érve található a Bánki pihenőcentrum Tájháza.

Arborétumában és tanösvényén a halápi tájegységben élő lombos fákat, cserjéket és tűlevelűeket mutatják be, de a látogatók gazdag rovar- és madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhatnak. A bemutatóház kiállításain pedig a táj népének életmódjával, botanikai, madártani ritkaságaival és régészeti leleteivel is megismerkedhetnek. Az Erdőspusztai Bemutatóház a hét minden napján 9 és délután 4 óra között látogatható, felnőtteknek 500, diákoknak és nyugdíjasoknak 200 forintos belépőért cserében.

Ilyen lett az egykori halápi irodaházból átépített turistaházFotó: Fejes Márton / Nyírerdő Zrt.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek