GPS-adatokkal bővült túrakalauz jelent meg a Magas-Tátráról

GPS-adatokkal bővült túrakalauz jelent meg a Magas-Tátráról

 

Forrás: Travelo

A napokban két magyar nyelvű útikönyv is megjelent Szlovákiáról. A Magas-Tátra túrakalauz és a Tematikus utak Szlovákiában a szomszédos ország kis méretéhez képest számos látnivalójának felfedezéséhez kínál segítséget - írja a Turizmus.com.

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal támogatásával megjelent Magas-Tátra túrakalauz elődje már három kiadást megért, szerzője, Nagy Árpád gyakorló túravezető öt év után frissítette könyvében a térségről szóló tudnivalókat.

A 336 oldalas túrakalauzban a fő hangsúlyt továbbra is a túraútvonalak leírására és helyszíneinek ismertetésére helyezi, de ezeket saját GPS-es mérési adataival (magassági pontok, az út hossza és a megtételéhez szükséges idő), valamint a bejárás során szerzett személyes tapasztalataival egészítette ki.

 

Forrás: Travelo

Így az útra kelők számára pontosabban tervezhető, hogy mennyi idő alatt lehet teljesíteni a kitűzött célt. Emellett naprakész információkat találnak a kötetben olyan fontos szolgáltatásokról, mint a közeli szálláshelyek, a sípályák és a felvonók működése, miközben térképvázlatok is segítik a helyszínen történő tájékozódást.

Szlovákia tematikus útjain a gótikus örökséggel, a fatemplomokon vagy a középkori várakon át a sör- és bortúrákon keresztül ismerkedhetünk meg a térség történelmével – ezeket rendezte egy kötetbe Barna Béla és Pusztay Sándor a Tematikus utak Szlovákiában című útikönyvben. Mindemellett a világörökség-helyszínek, az ásványvizek, a bányászati hagyományok, a fürdővárosok és a zarándoklatok iránt érdeklődők is találnak maguknak kapcsolódó tematikus utat Szlovákiában.

 

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek