Ingyenes luxusutakkal csábítják a turistákat Fukusimába

Kétszáz szerencsés utazó nyerhet kirándulást teljes ellátással Japán katasztrófák sújtotta Fukusima tartományába. Síelés, szakékóstolás és horgászás is szerepel a programjukban, cserében pedig csak posztolniuk kell a közösségi oldalakra.

A 2011-es nukleáris katasztrófa után a terület teljesen biztonságos, és folyamatban van a turisztikai ipar újjáélesztése. Összesen kétszáz taivani, thaiföldi és ausztráliai utazó vehet részt az ingyenes túrákon, és mindössze annyit kell cserébe tenniük, hogy megosztják az élményeiket a közösségi oldalakon, írja a lonelyplanet.com.

A Bandai hegy, az egyik legkedveltebb turistacélpontFotó: JTB Photos, Getty Images

 A turizmus egyébként 90%-ban újraindult, de a helyiek ennél többet szeretnének kihozni ebből. Az ingyenes kiránduláson részt vevő turistáknak a gyönyörű panorámájukról, hőforrásaikról is híres Minamiaizu, Kaneyama és Bandai régiókat mutatják meg. A program síelés és snowboardozás lesz, és hogy mennyire komolyan gondolják a dolgot, arra az is bizonyíték, hogy egy egész resortot lefoglalnak a turisták kedvéért egy teljes napra.

Az utazók a fárasztó nap végén a hőforrásokban lazulhatnak, és persze a helyi gasztronómia és a szaké sem marad ki a programból, de lehet utazni a mesés Tadami vasútvonalon, vagy horgászni a Hibara és a Hatori tavakban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek