Novemberben nyílik Tihany római őrtornya

Novemberben nyílik Tihany római őrtornya

 

 A Gardafesztivál idején már az új tihanyi kilátóból gyönyörködhetünk a Balaton északkeleti részében, sőt, megfelelő időben és napszakban a tó nyugati medencéjének jelentős része is feltárul előttünk - írja a Balatontipp.hu.

Október 9-i fotó a kilátóról

 Még nyár elején lehetett hallani arról, hogy a Bakonyerdő Zrt. kilátót létesít a Tihanyi-félsziget központi részén, az Apáti-hegyen Tihany Község Önkormányzata és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével. "Az egykori római őrtornyokra hasonlító építmény mintegy 15 méterrel magasodik majd a térszín fölé, csodálatos körpanorámát nyújtva a kirándulóknak"- írták akkor a közleményben. A Tihanyi félsziget északnyugati sarkában épülő kilátót a Balaton szintje fölé mintegy 100 méterrel emelkedő Apáti-hegy tetejére tervezték.

A Balatontipp szerint több hetes csúszással készülget az egyébként ingyenesen látogatható kilátó, de az oldal legfrissebb információi szerint november 3-a után lehet majd feljutni rá. Így jó idő esetén akár a Tihanyi Gardafesztivál alkalmával is útba ejthetjük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek