Ne szelfizzen és ne igyon, ha kilátóból nézi a tűzijátékot!

Budapest környéki hegyekből és kilátókból nézné a tűzijátékot? Az erdei helyszínek sötétedés utáni látogatása nem veszélytelen, ezért néhány tanács következik a Pilisi Parkerdő Zrt-től.

A Budapest környéki erdőket évente több millió ember látogatja, az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön értelemszerűen a népszerű helyek napi látogatottsága is megugrik. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért mindenkit arra kér a közleményében, hogy az alábbi óvintézkedések betartásával óvja a saját és mások testi épségét:

Olyan öltözetben és stabil, nem csúszós lábbeliben érkezzünk, amit a környezet, az erdei körülmények megkívánnak. Az esti erdőjárásra vigyünk magunkkal elemlámpát és feltöltött mobiltelefont is, hogy probléma esetén segítséget tudjunk hívni!

Fotó: SAB 2278 B, Indafotó

Fontos, hogy csak olyan helyre induljunk el, amit jól ismerünk. Számítsunk arra, hogy az odafelé világosban megtett úton visszafelé sötétben kell majd hazatalálnunk!

Mindig legyünk tekintettel embertársainkra, ne tülekedjünk és lökdösődjünk a kilátókban és a hegyoldalakon!

A jó és zavartalan kilátás sokszor azt jelentheti, hogy az adott területen meredek hegyoldal, sziklás rész vagy esetleg régi bányaterület található. Ilyen helyeken ne menjünk túl közel a hegyoldal széléhez! Sötétben, rossz látási körülmények között amúgy is nagyon nehéz megbecsülni a távolságokat.

Ne készítsünk szelfit kilátó/hegyoldal/szakadék/stb. pereméről! A testi épség fontosabb egy fotónál.

Ha kilátóból vagy hegytetőről szeretnénk élvezni a tűzijátékot, ne fogyasszunk alkoholt, mert akár csak egyetlen bizonytalan lépés is balesetveszélyt jelenthet az éjszakai erdőben vagy hegyoldalban.

Csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyeken gyújtsunk tüzet! A fából épült kilátók közvetlen közelében nem véletlenül nincsenek ilyenek, hiszen a bármilyen véletlen folytán elszabaduló lángok az egész építményt elpusztíthatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek