Erdei tanterem épült a pestszentlőrinci erdőben

De most már új futóutakat is látni, padokkal és szemetesekkel szerelték fel a lőrinci erdőket, a Tünde Parkban pedig magaslati vadles helyet is kialakítottak.

Múlt hétvégén adták át a túrázóknak a XVIII. kerületi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. legújabb fejlesztéseit a Tünde Parkban. Egy új vadmegfigyelő helyet alakítottak ki, melyből az erdőben élő madarakat és a kisebb-nagyobb emlősöket lehet egészen új perspektívából szemlélni. A Kapocs utcai kiserdőben pedig egy tanóra tartására alkalmas erdei tantermet készítettek asztalokkal, padokkal, tanári asztallal és táblával. Az erdei tanterem a közeli iskolától pár perces sétára található.

Pilisi Parkerdő Zrt.

 Az erdészet munkatársai ezeken kívül új futó utakat jelöltek ki, metszéssel és a belógó ágak visszanyesésével elvégezték a sétautak karbantartását, továbbá padokat és szemeteseket helyeztek ki. A vadonatúj fafaj-ismertető táblák pedig a helyben megtalálható lombos fákkal ismertetik meg az erdőbe látogatókat.

A 18. kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. ezek mellett nemrég adta át a Kapocs utcai kiserdőnél, valamint a Tünde, a Csévéző és a Frangepán utca által határolt területen az új pihenőhelyeket, esőházakat, padokat, tűzrakóhelyeket és információs táblákat, miközben tornapályák, játszóterek és erdei ösvények szépültek meg - olvasható a Pilisi Parkerdő közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek