Gumicsizmás ártéri túra bevállalós kirándulóknak

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai szakvezetéses túrákkal ünneplik a Magyar Nemzeti Parkok Hetét. Lesz 9 km-es extrém túra is, ahová gumicsizmában érdemes menni.

Május 28. és június 5. között rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hetét, amely hazánk természeti és kulturális értékeire, nemzeti parkjaink ökoturisztikai programjaira kívánja felhívni a figyelmet. A programsorozat keretében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai szakvezetéses túrákkal, érdekes ismeretterjesztő foglakozással és természetfotó kiállítással várják a vendégeket, olvasható a nemzeti park közleményében.

Fotó: Rose89 - Indafotó

 Május 28-án gumicsizmás, "Gemenc féltett titkai" néven futó extrémtúrára várják azokat, akik bevállalják a nehezebb terepet is. A résztvevők a gemenci ártér rejtett zugait és élővilágát ismerhetik meg. A program a dunafürdői Bárka pihenőháztól indul, 5 órás, és 9 km-es.

Május 29. és június 2. között az Ős-Dráva Látogatóközpont vendégei a fenti napokon kedvezményes áron, szakvezetés keretében ismerhetik meg az Ormánság természeti és kulturális értékeit a látogatóközpont interaktív kiállításán és a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen.

Június 4-án a Csele forráshoz szerveznek 6 km-es túrát. A kiránduláson a mohácsi csata kapcsán ismert Csele-patak forrásán kívül a környék természeti értékeit és egy különleges, freskókkal díszített szobát is megismerhetnek az érdeklődők Kisgeresden.

A nemzeti park felhívja a figyelmet, hogy alapvetően fontos a túrákon kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a kullancsok és a szúnyogok elleni védekezés.

A programokat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vezetik.

További információt itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek